kolmapäev, 8. veebruar 2012

Valge šokolaadi-metsapähkli küpsised.

Täna hommikul ärgates haigutas köögis vastu tühi küpsisepurk, keegi oli eile õhtul viimased kõhtu pistnud. Kuna enam-vähem traditsiooniks on saanud, et õhtuti söövad kõik piimaklaasi taga küpsise või paar, siis ei jäänudki muud üle, kui tuli täna uued valmistada. Ja ühe väga isuäratava retsepti leidsin ma Liisi blogist (http://liisil.blogspot.com). Just mõnusalt šokolaadised, seest pehmed ja niisked ning rikkalike suurte pähklitega. Just see, mida vaja!





Vaja läheb:
* 200 g võid
* 0,5 dl suhkrut
* 1 dl fariinisuhkrut
* 1 tl vanillsuhkrut
* 1 muna
* 4 dl jahu
* 3 kuhjaga spl kakaopulbrit (ikka seda õiget mõrudat!)
* 0,5 tl soola
* 1 tl küpsetuspulbrit
* 200 g valget šokolaadi
* 75 g metsapähkleid

Vahusta omavahel või ja suhkrud. Lisa muna ja vahusta veelgi. Sega omavahel jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Sega jahu võivahu hulka. Tükelda šokolaad ja sega koos metsapähklitega taigna hulka.



Pane ahi 160 kraadi juurde sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja mätsi märgade kätega väikesed pätsikesed ning aseta parajalt suurte vahedega ahjuplaadile. Vajuta pätsid käega kergelt lapikuks ning aseta eelsoojendatud ahju 10-12 minutiks.


Küpsised peavad jääma seest veidi niisked ja pehmed. Lase 5 minutit jahtuda ja taheneda ning siis on küpsised serveerimiseks valmis!

2 kommentaari:

  1. Mulle meeldib ka õhtuse tee kõrvale küpsiseid krõbistada. Peaks ka ise ühe suurema küpsiseküpsetamise uuesti ette võtma.

    VastaKustuta
  2. Aitäh Sulle imehea retsepti eest! :)

    VastaKustuta