pühapäev, 19. veebruar 2012

Pannil valmistatud koha.

Ui, mulle meeldib, kui sellisel tuisusel päeval, mil olemine on uimane ja pahur, teatab sõbranna, et tal on kala, värsket koha! Kohe hakkab mõte jooksma ja lõpuks ometi saab päeva lõpuks ka end kasulikuna tunda!
Muidugi läksin kõige kergema vastupanu teed ja otsustasin koha lihtsalt pannil praadida ning hiljem kastme peale teha.



Vaja läheb:
* 2 koha (kaalult olid mõlemad u. 650 grammised)
* meresoola
* musta purustatud pipart
* võid praadimiseks
* tilli

Fileeri kala.




Hõõru fileetükid üle soolaga ning raputa peale pipart ja puista üle tilliga (kasutasin seekord kuivatatud tilli). Pane pann tulele ning sulata seal paras tükk võid. Aseta fileetükid kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt 3-4 minutit.

Kastmeks:
* 400 ml 10% koort
* supilusikatäis jahu (võib ka ära jätta)
* peale puistamiseks paar rohelise sibula vart
* vajadusel soola

Kõige lihtsam on koorepakk avada ja lisada sinna jahu. Seejärel sulgeda ning raputada korralikult läbi. Segu valada läbi peenikese sõela pannile kalade hulka. Lase keema tõusta! Raputa peale roheline sibul ja kui vaja ka soola. Aseta kaan pannile peale ning keera pliit kinni. Lase koos kastmega natuke kaane all olla.



Serveeri koos keedetud riisi, kartulite või köögiviljadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar