pühapäev, 12. veebruar 2012

Väikesed Pavlovad!

Kuna brüleekookidest jäi järele 6 munavalget, siis tuli ka need realiseerida. Ja nii saime me veel 8 pisikest (no mitte nüüd nii pisikest ka) pavlovat!




Beseed:
* 6 toasoojas seisnud munavalget
* veidike soola (nii u. veerand tl täit)
* 300 g suhkrut
* 4 tl vaniljesuhkrut
* 1,5 tl maisitärklist
* 1,5 tl valge veini äädikat

Asu vahustama munavalgeid koos soolaga. Vahusta seni, kuni vaht on nii pehme, et vispliga tõmmates moodustub tipp, aga see vajub kohe tagasi. Suhkur jaga 3-e osasse, kolmanda osa hulka sega ka vaniljesuhkur. Lisa esimene osa suhkrut vahu hulka ja vahusta 2 minutit, seejärel teine osa ja vahusta 2 minutit ning samuti toimi kolmanda osaga. Peale kolmanda osa lisamist vahusta seni, kuni saad ilusa, ühtlase ja paksu läikiva vahu (vahustamisaeg ca 5-10 min.). Seejärel puista vahu peale tärklis ja äädikas ning tee veel mõned vahustamistiirud. Nüüd võta kauss kätte ja tõsta tagurpidi pea kohale, kui kõik jääb kaussi, oled teinud tublit tööd, kui aga vaht kukub juustesse, pead veel harjutama! :)

Nüüd kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning joonista peale soovitud suurusega ringid, neisse tõsta kahe lusika abil munavalgevaht. Vahuringikeste keskele süvenda spaatliga augukesed/lohukesed  (hiljem paneme sinna täidise).

Kuumuta ahi 160 kraadini ja pista beseed ahju, seejärel alanda kuumust kohe 110 kraadini.  Küpseta 30 minutit. NB! Ahjuust avada ega beseesid torkida, vahepeal ei tohi!

Kui 30 minutit täis, lülita ahi välja ja lase veel kinnise uksega 10 minutit ahjus olla. Seejärel ava uks praokile ning lase täiesti maha jahtuda. (nad võivad seal kohe mitu-mitu tundi jahtuda, kui kannatust on).

Kreemiks tegin seekord:
* 200 ml vahukoort
* 200 gr. kohupiima
* 1-2 sl tuhksuhkrut.

Vahusta vahukoor, lisa suhkur ning kohupiim ja sega ühtlaseks.

Nüüd lisa igasse pavlovapesasse täidis (mina panin esimesena nö. põhjaks väheke maasika toormoosi) ja pealt kaunista soovitud puuviljadega või marjadega.

Pavlovaid ette valmis teha ei ole mõtet, kui kõike ära ei söö, pista kreem külmikusse ning tee iga kord nö. värske pavlova. Beseedega ei juhtu midagi.

Väheke tarkuseteri ammutasin seekord 2011.a. parimast blogist, ikka Mari-Liisi omast!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar