reede, 10. veebruar 2012

Hautatud lambaliha.

Põhjus miks selles blogis on hetkel ainult lambatoidud on lihtne ... mul on lihtsalt terve sügavkülm seda täis ja vaikselt valmistame külmikut uue lihalaari jaoks ette. Ja mis siin salata, lambaliha meile meeldib! Ning teine põhjus on ka see, et ma ju alles alustasin blogi pidamist! ;)

Ja nii ma otsustasingi täna kõige tavalisemal moel liha hautada, jättes ära kõik peamised lambaliha jaoks vajaminevad komponendid nagu purustatud tomatid, tomatipasta, paprika (happelises keskkonnas teadupärast pehmeneb liha kõige paremini, kuigi minu liha tuli täna samuti väga-väga pehme), rosmariini.



Vaja läheb:
* u kg kondiga või kondita lambaliha
* oliivõli
* soola
* pipart
* loorberit
* 3 suuremat porgandit
* 1 suurem sibul
* 3 küüslauguküünt
* soovi korral ürte, ise lisasin veidi Santa Maria metsaseente ja ürtidega ning röstitud küüslaugu pipra segu.

Kastmeks:
* 1,5 spl jahu
* 250 gr. hapukoort
* veidi vett
* sojakastet (light)



Esimesena puhasta liha üleliigsest kelmest.



Seejärel kuumuta pannil õli ning pruunista liha. Tõsta liha kõrvale. Puista üle soola ja pipraga. Samal ajal tükelda porgandid, sibul, küüslauk ja pruunista samuti pannil.


Lisa liha köögivilja hulka tagasi ning vala peale keevat vett, nii et liha oleks poolenisti veega kaetud. Lisa loorber ja ürte, maitse, kui tundub mage, lisa soola-pipart. Kaan peale ja hauduma kahe tunniks!


Liha on valmis siis, kui ta kondi ümbert lahti pudeneb. Viimasena sega kausikeses kokku kastme komponendid ning lisa lihale, ürita samal ajal ka segada. Lase keema tõusta ja ongi valmis!

Kõrvale paku riisi või kartulipüreed ja kindlasti sibulamoosi!

1 kommentaar:

  1. Kogused olid natuke teised ja sellepärast andsin kõrvale maitse parandamiseks värsket peterselli ja toidu kõrvale kõrvitsakonservi. Veini jätsin kastmest ära ja garneeringuks olid värske kartul, türgi uba ja läätsed. Käras kah!

    VastaKustuta