esmaspäev, 20. veebruar 2012

Keedutaigna vastlakuklid.

Sellel aastal teistmoodi vastlakuklid.


Keedutaigen:
* 3 dl vett
* 2,5 dl jahu
* 3 muna
* 70 g võid
* 0,5 tl soola

Täidis:
* 1 dl vahukoort
* 75 g toorjuustu
* 150 g kohupiimapastat
(Tegelikult panin kõiki neid asju enda tunde järgi ja ei mõõtnud, aga allesjäänud kogustest umbkaudu arvestasin palju, mida läks)
* suhkur
* vaniljesuhkur

Kaunistamiseks:
* tuhksuhkur

Keedutaignaga on lihtne, see kas õnnestub või ei! :)

Võta pott ja pane potti vesi, tükeldatud või ja sool, sega võimalikult vähe, sest segamisega võib vesi aurustuda ja jääb vähemaks. Lase hetkeks keema tõusta ning võta siis kohe pliidilt ära. Lisa kogu jahu ning sega hoogsalt. Tõsta mõõdukale tulele tagasi ning sega seni, kuni taigen tuleb poti külgedelt lahti ning moodustub ilus siles ja ühtlane taignamass.
Seejärel lase taignal jahtuda toatemperatuurini. Jahtunud taignale lisa mikserdades ükshaaval juurde munad. Lõpuks peab taigen jääma ilus ja ühtlane ning läikiv.

Kuumuta ahi 210 kraadini. Võta tordiprits ning pane segu sinna sisse. Seejärel kujunda küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, soovitud kujuga pätsikesed, mis võiksid olla nii 3 cm laiad ja 3 cm kõrged. Jäta neile ka 3 cm suurused vahed (paisuvad).
Aseta ahju nõu veega, sest tuuletaskud tahavad niiskes küpseda.Küpseta 210 kraadi juures 10 minutit, seejärel vähenda kuumus 190 kraadini (ava korraks ahjuuks, et liigne aur aurustuks) ning küpseta veel 20 minutit. Viimaks lase ahjus veel 5 minutit jahtuda ning aseta ahjurestile, et nad saaksid ka alt nö. ära kuivada.

Täidiseks vahusta vahukoor, lisa suhkur, vaniljesuhkur, toorjuust ning kohupiima ja sega ühtlaseks massiks.
Täida jahutunud tuuletaskud täidisega, lõigates kas pealmise osa lahti või tehes väikese augu küljele ning tordipritsiga pigistades täita kogu tuuletasku. 



Kaunista tuhksuhkruga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar