kolmapäev, 15. veebruar 2012

Ahjupannkook pirnide, pähklite ja iirise kastmega.

Tänalõunane magustoit on piinlikult lihtne, aga väga maitsev!



Vaja läheb:
* 500 g Vilma pannkoogijahu
* 500 ml vett
* 3 spl suhkrut
* 1 spl vaniljesuhkrut
* 2-3 suuremat pirni
* peotäis sarapuupähkleid
* peale raputamiseks peotäis fariinisuhkrut
* ahjuvormi määrimiseks võid

Kuumuta ahi 200 kraadi juurde. Sega omavahel pannkoogijahu, suhkur, vaniljesuhkur. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Vala taigen võitatud ahjuvormi. Koori pirnid ja viiluta. Laota pirniviilud taignale. Suru need natuke taignasse. Peale puista hakitud pähklid ja raputa fariinisuhkur. Aseta ahju ja küpseta ca 25-30 minutit või seni, kuni taigen noa külge kinni ei jää:)

Seejärel tee iirise kaste.

Vaja läheb:
* 2 dl vahukoort
* 30 g võid
* 150 g suhkrut

Sulata potis suhkur (segada tuleb kogu aeg), lase natukene pruunistuda. Seejärel lisa sulatatud või, sega ja viimasena vahukoor. Sega seni, kuni saad ühtlase tükkideta kastme. PS! Vahukoort lisades võib või ja suhkrumass klompi tõmbuda, aga ära ehmata. Pane pott tasasele tulele tagasi ja sega vispliga seni, kuni kõik taaskord vedelaks sulandub.



Lase pannkoogil natuke jahtuda ja serveeri kastmega!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar