teisipäev, 31. jaanuar 2012

Šokolaadised mõranenud šokolaadiküpsised.

Minu esimesed šokolaadiküpsised läksid otse kümnesse! Aitäh liiliapere blogile!



Vaja läheb:
* 150 g šokolaadi (bitter)
* 200 g võid
* veidi soola
* 1,5 dl fariinsuhkrut
* 2 muna
* 1 tl vanillisuhkrut
* 2,5 dl jahu
* 2 spl mõrudat kakaopulbrit
* 2 tl küpsetuspulbrit
* 0,5 dl piima

Veeretamiseks:
* tuhksuhkur


Esmalt sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Seejärel vahusta või koos suhkru ja soolaga, lisa munad ning vahusta ühtlaseks massiks. Lisa jahtunud šokolaad ning sega ilusasti läbi. Puista vaheldumisi juurde omavahel segatud jahu, kakao, küpsetuspulber ja piim sing sega kuni saad ilusa ühtlase taigna. Mässi taigen kilesse (mina panin säilituskotti) ja aseta kolmeks tunniks külma tahenema.

Kui taigen on piisavalt külmas olnud, võta see välja ja asu küpsiseid "veeretama".

 



Veeretamiseks sobivad nii väiksemad kui ka suuremad pallikesed (proovisin mõlemaid ja suuremad meeldivad rohkem), mida siis omakorda veereta tuhksuhkrus. Mida rohkem (paksem kiht) tuhksuhkrut külge jääb, seda ilusamad mõrad tulevad.


Laota pallid suurte vahedega küsetusplaadile ning pista eelkuumutatud ahju 180* juurde u. 15 minutiks, kuni kate on pragunenud!


Järelejäänud 50 g šokolaadi tükeldasin ja puistasin tükikesed enne ahju pistmist igale pallile peale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar