laupäev, 7. jaanuar 2012

Kirssidega rullbskviit jõuluks.

Seda imehead biskviiti sai tehtud kohe kahel järjestikkusel jõuluõhtul. Allikas Perenaine.ee


Biskviit:
* 4 muna
* 1,5 dl suhkrut
* 4 spl jahu
* 2 spl tärklist
* 3 sl kakaod
*1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
* 2 dl vahukoort
* 200 g kohupiimapastat
* 1,5 tl vanillisuhkrut
* 0,5-1 dl suhkrut


Kirsitäidis:
*400 g kompotikirsse


Peale:
Esimesel juhul sulatasin 100 grammi valget shokolaadi ja segasin 1dl vahustatud vahukoorega, lasin taheneda ja määrisin üle.
Teisel juhul vahustasin vaniljekastme ja määrisin sellega üle, peab mainima, et teine variant meeldis mulle rohkem.


Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks, vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta biskviit ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.
Kreemiks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiimapasta, sega ühtlaseks. Määri jahtunud biskviidile kirsikompoti kirsse ja immuta ka natukese kompoti vedelikuga, või kata biskviit valmis keedetud kirsimoosiga. Tõsta peale kohupiimakreem, aja ühtlaselt laiali. Keera biskviit rulli.
Aseta külmikusse ja lase seista vähemalt 4 tundi. Võta biskviit külmast jakata meelepäraste kattega ning kaunista, kuidas soovid! :)
Nr. 1
Nr.2

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar