laupäev, 7. jaanuar 2012

Kohupiimamagustoit mustikakisselliga.

Nagu ma eelmises postituses juba mainisin, et kuna meil täna poepäeva ei olnud, siis nii mõnigi asi jäi puudu ja sai asendatud. Aga tulemus, ikkagi Hea! :)


Vaja läheb (õigemini kogused, millest mina tegin)
* 680 grammi maitsestama kohupiima
* 3 muna
* 1 tl vanillsuhkrut
*1 tl küpsetuspulbrit
* 50 grammi mannat (kuna mannat kodus ei olnud, siis mina asendasin jahuga)
* rosinaid
* kuivatatud jõhvikaid


Sega kokku munad, suhkur, vanillsuhkur, kohupiim, rosinad ja jõhvikad. Sega omavahel manna ja küpsetuspulber, lisa kohupiimamassile. Kata kandiline ahjuvorm (mina kasutasin siin väiksemat sangadega ahjupanni) küpsetuspaberiga ning kalla segu vormi. Küpseta 180 kraadi juures ca 30-35 minutit.


Kui kohupiim ashjus, asu kiselli tegema!


Vaja läheb
* 0,5 l vett
* 300 grammi mustikaid
* 100 gr. suhkrut
* 1 spl tärklist + 0,5 kl vett lahustamiseks


Kalla potti mustikad koos suhkru ja veega, lase keema tõusta. Lahusta tärklis vees ja kalla keeva kisselli hulka pidevalt segades, kuni kissell on paksenenud.


Jahuta kissell ja serveeri koos koogiga!


Njammmm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar