neljapäev, 26. jaanuar 2012

Sibulamoos.

Reedel sai käidud restoranis Leib Resto ja Aed ja seal pakuti lisandina sibulamoosi, oi see oli maitsev! Kuna täna on plaanis teha jälle üks lambalihahautis, siis mis sobiks sinna kõrvale veel paremini? Ahjaa, see ei ole mul esimest korda seda teha...terve suguvõsa jumaldab seda!


Vaja läheb:
* 80 gr. võid
* 1 kg. punaseid sibulaid
* 1 tl soola
* 1 dl fariinsuhkurt
* 0,5 dl mett
* 1 dl palsamiäädikat


Puhasta ja haki sibulad kas peenikesteks viiludeks või siis päris peeneks. Sulata või (wokpann sobib selleks ideaalselt) ja lisa hakitud sibulad ja sool. Lase kaane all pehmeneda 20 minutit, aeg-ajalt segades. Seejärel lisa fariinsuhkur ja mesi. Hauta veel kaane all 10 minutit. Pane juurde balsamiäädikas ning kuumuta ilma kaaneta, kuni segu pakseneb ja üleliigne vedelik aurustub. Pane kohe purki! Külmikus säilib ca 2 nädalat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar