laupäev, 7. jaanuar 2012

Biskviitkook.

Pärast seda kooki mõtlesin, et metsa kõik juustukoogid, see on parim ja ma polnud ainus, kes nii arvas. Kooki kiitsid kõik 8 täismeest, kellele ma selle tegelikult tegingi. Endale napsasin muidugi ka tüki. Tasub proovimist! Jällegi tänusõnad Hedile, kelle juures ma seda kooki varem olin saanud ja kes lahkelt retsepti jagas!


Biskviit:
* 4 muna
* 2dl suhkrut
* 1dl kartulijahu
* 1dl jahu
* 1 tl küpsetuspulbrit


Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, sega kuivained omavahel ja lisa sõeludes munasegule. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10-12 minutit 200 kraadi juures. Jahuta ja tee teine biskviit samamoodi!


Vahele:
* 2 pk 300g kohupiimapastat
* 2 pk 200 ml vahukoort
* u 75 grammi sulatatud shokolaadi
Vahusta vahukoor, sega juurde kohupiimapasta. Tasanda biskviitpõhjade ääred ja aseta 1 biskviit alusele (näiteks kandik), niisuta piima või mahlaga, siis kata u 2/3 kreemiga. Nüüd nirista ühte ja teistpidi sulatatud shokolaad peale (tee võrgumuster). Siis teine biskviit peale ja määri ülejäänud kreem. Kata kook kilega ning aseta ööseks külmkappi.


Kaunistamine (järgmisel hommikul)
* 2 pk külmutatud maasikad
* 2 pk Galaretka tarretisepulbrit
* 2 pk vahukoort
* 4 dl vett
Sulata maasikad, soovi korral viiluta ja kata kook maasikatega. Keeda vesi, pane kahte kaussi tarretisepulber ja lisa mõlemasse kaussi 2dl kuuma (mitte päris keevat) vett. Sega hoolikalt tarretisepulber kuni sulamiseni. Vahusta vahukoor, lisa ühes kausis olev jahtunud tarretisevedelik, sega kiirelt ühtlaseks massika ja aseta u 10-20 minutiks külma tahenema.
Tahenenud kreem pane tordipritsi ja tee koogile äär peale, et tarretis maha ei voolaks. Nüüd võta teine kauss tarretisevedelikuga ja lusika või pintsliga kata vaikselt maasikad. Kogu vedelikku ei pruugi vaja minna!
Nüüd kata kreemiga koogi ääred ja pealne kasutades tordipritsi.


Pane kook veel korra külma või söö kohe!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar