neljapäev, 26. jaanuar 2012

Ahjuõunad mandli-iirisekattega.

Pean ütlema, et Oma Maitse ajakiri on mu vaieldamatu lemmik!


Vaja läheb:
* 6 suuremat õuna
* 100 g mandlilaaste
* 100 g magedat võid
* 4 dl fariinsuhkrut
* 2 sl kartulitärklist
* 4 dl 35% rõõska koort


Pese, soovi korral koori ja poolita õunad, eemalda südamik. Mina proovisin mõlemat pidi, nii koorgea kui kooreta, mõlemad head. Lastele meeldisid kooreta rohkem! Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool.
Sega potis mandlilaastud, või, fariinsuhkur, kartulitärklis ja koor, kuumuta keemiseni ning vala õuntele.




Soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta ahju keskosas u 30 minutit (seni kuni õunad on pehmed).




Lase enne serveerimist veidi jahtuda ja paku kõrvale pehmet vanillijäätist.




Lihtsalt fantastiliselt hea ja kergelt valmiv magustoit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar