teisipäev, 31. jaanuar 2012

Tuunikala pitsa.

Pühapäeva õhtul sattusin liiliapere blogi sirvima ja päris kindlasti võitis see selle lühikese ajaga tee otse mu söögisüdamesse! :) Asju, mida katsetada tahan, on oi-oi kui palju.


Ja siit siis esimene. Ahjaa, pitsa põhi on tehtud seekord Ragne blogi järgi.




Pitsa põhi:
* 7 g kuivpärmi
* 0,5 sl tuhksuhkrut
* ca 325 ml leiget vett
* 400 g nisujahu
* 100 g maisijahu
* 1 sl peenikest meresoola


Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel mõlemad jahud ning sool. Vala pärmi-veesegu jahu hulka ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ja aseta seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla sooja kerkima 15 minutiks.


Samal ajal valmista kaste!


Kaste:




* 1 sibul
* 1porgand
* 1 paprika
* 1 või 2 suuremat küüslauguküünt
* 1 purk purustatud tomateid (400gr)
* soola, pipart, vajadusel suhkrut, pitsamaitseainet
* oliiviõli


Kastme jaoks kuumuta pannil oliivõli. Hauta selles hakitud sibul, riivitud porgand ja paprikatükid. Lisa tomatid ja hauta tasesel tulel veel mõned minutid kuni kaste pakseneb. Pressi hulka küüslauk ja maitsesta.


Seejärel asu rullima tainast!
Pärast kergitamist jaga tainas kaheks ning rulli mõlemast ketas või tee üks suur plaadipitsa (või pane üks osa külma ja tee sellest homme uus värske pitsa nagu mul plaanis on!:)). Aseta pitsapõhi õliga piserdatud ahjupannile.


Pitsa peale:
* 250 g tuunikala vees
* 100 g ananassitükke
* 150 g sinki
* ca 15 tervet või poolitatud musta oliivi
* riivitud juustu


Kui pitsapõhi on ahjuplaadil pane peale paprika-tomati kaste, sink, tuunikala, ananassid, oliivid ja juust.


Küpseta eelkuumutatud ahju alumises osas 250* juures 10-15 minutit. Vaata, et põhi ei kõrbeks! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar