reede, 9. märts 2012

Virsikukook kohupiima ja kondentspiimaga.

Täna on reede ja minu jaoks "sinine" reede, millel ma pikemalt ei peatuks, aga organism vajas magusat ja õnneks oli külmkapis kohupiima ja kondentspiima. Oma väikesest purgilaost leidsin ka purgi konservvirsikuid.



Emsalt tegin kiirvarjandis muretaigna.

Vaja läheb:
* 250 g küpsetusmargariini
* 4 dl jahu
* 4 sl jääkülma vett

Lõika margariin kuubikuteks. Seejärel näpi noaga tükeldatud margariin ja jahu sõrmedega kiiresti ühtlaselt sõmeraks. Lisa vesi ning sega võimalikult kiirelt taignaks. Vajuta taigen jahuste kätega vormi põhja ja seintele ning tõsta 10-ks minutiks külma.

Pane ahju sooja 180 kraadu juurde. Küpseta põhja eelkuumutatud ahjus 10 minutit.

Samal ajal valmista täidis.
Vaja läheb:
* 3 muna
* 600 g kohupiima (nt. Tere kohupiimatoru)
* 300 g kondentspiima
* u 800 g poolitatud virsikuid
* 2-3 sl kartulitärklist
* vajadusel suhkrut

Klopi munad lahti, lisa kohupiim, kondentspiim ja sega ühtlaseks massiks. Puista peale tärklis ning sega veel. Maitse, kui arvad, et võiks veel magusam olla, lisa soovi järgi suhkrut või tuhksuhkrut.

10 minuti möödudes võta põhi ahjust välja. Laota põhjale poolitatud virsikud ning kalla kohupiimaseguga üle. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit.

Lase täielikult jahtuda ja serveeri!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar