kolmapäev, 14. märts 2012

Kaneelisaiad.

Ei tea ühtki last, kellele kaneelisaiad ei maitseks ...






Tegelikult on kogu tegu Kaneelilõõtsa retsepti järgi, ainult et vormimine on teine :)

Tainas:* 50 g pärmi
* 0,5 dl käesooja vett
* 100 g võid
* 3 dl piima
* 0,5 tl soola
* 1 dl suhkrut
* 10-12 dl nisujahu (või siis niipalju, et tainas jääks ilus õhuline ja tuleks kausi ja käte küljest lahti).

Lahusta pärm käesoojas vees. Sulata või ja lisa see koos toasooja piimaga pärmi hulka. Sega juurde sool ja suhkur. Vähehaaval hakka lisama jahu, sega vispliga kuni saad ning seejärel asu sõtkuma, kuni saad ilusa ühtlase taigna. Kata taignakauss rätikuga ning aseta sooja kohta tunnikeseks kerkima!

Täidis:* 100 g võid
* 2 dl suhkrut
* 2spl kaneeli
Soovitaksin täidise jaoks kõike natuke rohkem panna ;)


Määrimiseks:
* 2 munavalget

Kui tainas on kerkinud siis rulli see nelinurkseks. Kata pealt või, suhkru ja kaneeliseguga.

Keera rulli ja lõika u 3 cm laiused tükid. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata rätikuga ning lase neil veel 20-30 minutit soojas kohas kerkida. Seejärel pintselda munavalgega üle.

Kuumuta ahi 210 kraadini ning küpseta ahju keskosas 10-15 minutit, ilusasti kuldpruuniks.

Puista üle tuhksuhkruga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar