esmaspäev, 12. märts 2012

Banhoffe pie koogikesed.

Esiteks pean ma ütlema, et see ei ole päris klassikalise Banhoffe pie retsept. Klassikalises kaetakse pirukas vahukoorega, aga kuna mina eriti vahukoorefänn ei ole, siis katsin selle vähese vahukoore-toorjuustu seguga. Samuti soovitan teha ta ikkagi ühes tükis, mitte koogikestena. sest neid väikeseid küpsisekorvikesi on küllaltki raske tervena vormist kätte saada. Aga mul oli ju ikkagi vaja keeruliselt asju ajada, järgmine kord olen targem ... ja kordamisele läheb see kook kohe kindlasti!



Tegelikult tuleks kogu koogitegu alustada sellega, et panna keema kondentspiimapurk ja keeta seda 2-2,5h, jälgides, et vesi ikka muliseks ja purk oleks koguaeg veega kaetud.

Põhi:
* 250 g kaeraküpsiseid või Digestive küpsiseid
* 100 g võid

Purusta küpsised, sega sulavõiga, suru segu lahtikäivasse koogivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 10 minutit. Jahuta põhi ja libista sobivale serveerimisalusele.

Täidis:
* 400 g purk kondentspiima
* 3-4 banaani

Kui kondentspiim on keedetud, ava purk ja sega see ilusasti ühtlaseks. Seejärel kata sellega küpsisepõhi. Aseta tunniks jahedasse seisma, et kõik ilusasti maha jahtuks. Seejärel viiluta banaanid ja lao kondentspiimasegule.

Kate:
* 100 ml vahukoort
* 300 g toorjuustu
* 3-4 tl tuhksuhkrut

Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja toorjuust. Sega ilusasti ühtlaseks kreemiks. Tõsta lusika või pritskoti abil kõige pealmiseks kihiks. NB! Mina ei teinud katet väga magusat, sest kondentspiim on piisavalt magus. Tulemus sai just paras.

Kui soovid kaunista, kui ei, siis head isu! :) Aga pean ütlema, et banaan, kiivi ja maasikas sobisid kokku ülihästi.

Serveerida võid koheselt või kui soovid, siis hoida enne serveerimist väheke külmkapis.












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar