teisipäev, 27. märts 2012

Karamelliseeritud sibulapirukas kitsejuustuga.

Nüüd on mul tagantjärgi palju postitusi vaja teha. Vahepeal sai peetud suurema lapse esimest 5.a. juubelit.

Esiteks siis midagi soolast ja maitsvat!



Põhi:
* 2,5 dl jahu (1/3 täistera nisujahu)
* 80g külma võid
* 1/3 tl kuivatatud tüümiani
* 1/2 tl soola
* 3 sl külma vett


Kate:
* 600g sibulaid
* 1 sl muscovado või fariinsuhkrut
* 3 sl palsamiäädikat
* soola
* purustatud musta pipart
* 1 sl värsket tüümiani (lehed ainult)
* 60-70g kitsejuustu
* õli praadimiseks

Sega põhja jaoks kokku mõlemad jahud, tüümian, sool ja kuubikuteks lõigatud külm või. Mass peab jääma selline purutaoline. Lõpuks lisa külm vesi ja mätsi ühtlaseks taignapalliks. Mässi taignapall kilesse ja aseta seniks külmikusse, kui teed katet.

Koori sibulad lõika pooleks ja viiluta. Kuumuta pannil õli, lisa sibulad ja kuumuta sibulaid pidevalt segades, kuni nad hakkavad pehmenema. Sibulad ei tohi pruunistuda ega kõrbeda! Seejärel keera kuumus väiksemaks ja lase sibulatel edasi haududa, kuni nad on täielikult pehmed ja kuldpruuniks muutunud (u. 20 minutit). Seejärel lisa suhkur ja palsamiäädikas ning kuumuta veel 10 minutit. Ära unusta sibulaid aeg-ajalt segada! Maitsesta sibulad lõpuks soola, purustatud musta pipra ja tüümianiga. Sega läbi ja kuumuta veel paar minutit ning tõsta pann tulelt.

Pane aehi 200 kraadi juurde soojenema. Määri meelepärase pirukavormi põhi ja ääred võiga. Rulli taigen jahusel laual parajaks suuruseks ning tõsta vormi, vaata, et ka äärtele taigent jaguks. Seejärel torka kahvliga põhja augud. Tõsta täidis taignale, laob peale kitsejuustu viilud ja aseta ahju.

Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.

Inspiratsiooni ammutasin Elise blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar