Tegelikult tuleks kogu koogitegu alustada sellega, et panna keema kondentspiimapurk ja keeta seda 2-2,5h, jälgides, et vesi ikka muliseks ja purk oleks koguaeg veega kaetud.
Põhi:
* 250 g kaeraküpsiseid või Digestive küpsiseid
* 100 g võid
Purusta küpsised, sega sulavõiga, suru segu lahtikäivasse koogivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 10 minutit. Jahuta põhi ja libista sobivale serveerimisalusele.
Täidis:
* 400 g purk kondentspiima
* 3-4 banaani
Kui kondentspiim on keedetud, ava purk ja sega see ilusasti ühtlaseks. Seejärel kata sellega küpsisepõhi. Aseta tunniks jahedasse seisma, et kõik ilusasti maha jahtuks. Seejärel viiluta banaanid ja lao kondentspiimasegule.
Kate:
* 100 ml vahukoort
* 300 g toorjuustu
* 3-4 tl tuhksuhkrut
Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja toorjuust. Sega ilusasti ühtlaseks kreemiks. Tõsta lusika või pritskoti abil kõige pealmiseks kihiks. NB! Mina ei teinud katet väga magusat, sest kondentspiim on piisavalt magus. Tulemus sai just paras.
Kui soovid kaunista, kui ei, siis head isu! :) Aga pean ütlema, et banaan, kiivi ja maasikas sobisid kokku ülihästi.
Serveerida võid koheselt või kui soovid, siis hoida enne serveerimist väheke külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar